'Leren en leven zijn verenigd'

Ik ben Annemariek Faber en ik ben flexibel, energiek en creatief. Het geeft mij voldoening om te ervaren dat de samenwerking met het kind en/ of ouders leidt tot blije mensen die weer lekker in hun vel zitten. Ik maak graag gebruik van de aanwezige talenten en heb een oprechte positieve benadering. Ik vind het een uitdaging om anders te denken waardoor ik met maatwerk kan aansluiten.

Nadat ik de PABO heb afgerond ben ik in het basisonderwijs gaan werken als Remedial Teacher en later ook als leerkracht. Tijdens mijn werk heb ik me telkens geprofessionaliseerd waaronder een Masterstudie Ecologische Pedagogiek met als specialisatie diagnostiek en hulpverlening. 

Na 13 jaar te hebben gewerkt in het basisonderwijs heb ik met mijn gezin 2,5 jaar in Boston (USA) gewoond als expat. Dit heeft mijn kijk op de wereld (van kinderen) verder verbreed.

Bovenstaande heeft er voor gezorgd dat ik de wereld om het kind heen zie als een netwerk. Dit uitgangspunt is de basis van waaruit ik werk zodat ik het kind en zijn omgeving verder kan helpen in zijn dagelijks bestaan want leren en leven zijn verenigd. Mijn kennis en jarenlange ervaringen binnen onderwijs, jeugdhulp, opvoedhulp en pedagogische (ouder)begeleiding onderscheidt mij van anderen.  

Ik heb ervaring met leer- en gedragsproblemen denkend aan bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, dysfasie, faalangst, hechtingsstoornis, hoogbegaafdheid, Niet Aangeboren Hersenletsel, (hoog) sensitieve kinderen, concentratieproblemen en stoornissen in autistisch spectrum zoals A(D)HD. Daarnaast ondersteun ik je graag binnen het onderwijs denkend aan coaching en bijles zodat je bijvoorbeeld leert te leren of te plannen.